hlios

Ήλιος

Ήλιος στους Διδύμους

Ο Ήλιος από 21 Μαΐου 2024 λαμβάνει μέρος στον άξονα Δίδυμοι Τοξότης  στον σταυρό Δίδυμοι Τοξότης, Παρθένος Ιχθείς (μεταβλητό) όπου αλλάζει ζώδιο 21 Ιουνίου 2024 και περνάει στο ζώδιο του Καρκίνου.

ΚΡΙΟΣ

Εποχή όπου ο πατέρας ή κάποιος αδελφός που σεβόσασταν ή σέβεστε, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της πνευματικής σας ταυτότητας, ίσως σαν δάσκαλοι ή σύμβουλοι. Τα ταξίδια και τα ενδιαφέροντα τους  μπορεί θα έχουν διευρύνουν τους ορίζοντές σας. Εποχή που  επενδύετε πολύ ενέργεια στην έκφραση των ιδεών σας και ταυτίζεστε έντονα μαζί τους, βλέποντας την εξυπνάδα σαν το μέσο με το οποίο αποκτάτε αυτό-εκτίμηση . Έτσι μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικές προκλήσεις προκύπτουν όταν πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε.  Μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων σας επικεντρώνεται γύρω από θέματα επικοινωνίας. Κάποιες σχολικές εμπειρίες, σχέσεις με αδέλφια και γείτονες, σημαντικοί καθηγητές, είναι αποφασιστικοί παράγοντες όσον αφορά την προσωπική σας ανάπτυξη. Τώρα η εξειδίκευσή σας στην επικοινωνία συμπεριλαμβάνει διδασκαλικές ικανότητες, έναν ενθουσιασμό να διευρύνετε τους ορίζοντές σας μέσα από τα ταξίδια και ένα ταλέντο να απορροφάτε και να μοιράζεστε πληροφορίες.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτή την περίοδο οι υλιστικές αξίες και η κοινωνική θέση εκφράζουν την προσωπική σας αξία. Γι' αυτό δένεστε πολύ με τα αντικείμενα και ξέρετε καλά τις αξίες. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σας βλέπουν σαν υλιστές αλλά για εσάς τα υλικά αποκτήματα μπορεί να γίνουν μια γερή βάση για συνεχή ανάπτυξη κι επιτυχία και αυτό σημαίνει ότι είσαστε συχνά στην θέση να μπορείτε να δεχθείτε  αρκετή γενναιοδωρία. Πρέπει να νιώθετε ότι σας σέβονται σε όλους τους τομείς της ζωής σας και γι' αυτό υιοθετείτε συντηρητικές αξίες και μένετε πιστοί σε αυτές. Χρειάζεται κόπος για να έχετε γνώμη ή άποψη. Παρόλα αυτά αν υπάρξουν μεγάλες οικονομικές αλλαγές  μπορούν να σας κάνουν να επανεξετάσετε τις αξίες σας. Αυτό το διάστημα το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας και προσοχής σας εστιάζονται στην καλλιέργεια μιας δυνατής αίσθησης αυτοπεποίθησης. Επειδή οι εμπειρίες εκφράζουν για εσάς την προσωπική αξία, θα αγωνιστείτε σκληρά για να χτίσετε ένα γερό οικονομικό πλαίσιο την περίοδο αυτή. Τώρα η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο για εσάς. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει η τάση να κολλήσετε σε μία σταθερή εργασία, όπου οι γνώσεις σας και η προσωπικότητά σας είναι τα μεγαλύτερα προτερήματα σας. Εποχή όπου έχετε ταλέντο να χειρίζεστε τα οικονομικά και τα ακριβά αντικείμενα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τώρα βλέπετε την ζωή σας σαν ένα θεατρικό έργο όπου οι προβολείς πέφτουν επάνω σας. Μερικοί μπορεί να νιώθουν ότι είσαστε εγωκεντρικοί από αυτήν την άποψη, αλλά είναι μέρος της αποστολής σας το να αντιληφθείτε τον εαυτό σας και τις δημιουργικές σας ικανότητες. Ότι κάνετε αυτή την περίοδο στην ζωή γίνεται με μεγάλη αυτογνωσία και αυτό μπορεί να είναι συγχρόνως και ευχή και κατάρα. Έχοντας επίγνωση της επιρροής που ασκείτε στο περιβάλλον  σας νιώθετε ότι είσαστε στην σκηνή όλη την ώρα και ότι έχετε πολλές υποχρεώσεις.  Εποχή όπου προκαλείτε μια έντονη και προσωπική επίδραση στο περιβάλλον σας κι έχετε ξεκάθαρη συναίσθηση της εντύπωσης που αφήνετε. Αυτό το προσωπικό χάρισμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την επαγγελματική σας πρόοδο μέσω της ικανότητάς σας να αποκτήσετε οπαδούς. Οι φυσικές ηγετικές σας ικανότητες, η προσωπική σας δύναμη και η γοητεία σας κάνουν το κέντρο της προσοχής όταν ανεβαίνετε στην σκηνή. Έχετε αξιόλογη δημιουργική ορμή και μιλώντας γενικά, είναι σημαντικό για εσάς να αισθάνεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον εαυτό σας και τις ιδέες σας στην δουλειά. Τώρα είσαστε γενναιόδωροι με τους άλλους δυσκολεύεστε να καταλάβετε την άποψη τους και έχετε την τάση να τους κατακλύζετε με τις δικές σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εποχή όπου έχετε την ικανότητα να παίζετε ρόλους στην ζωή σας φορώντας τον μανδύα της επαγγελματικότητας που είναι κάτι το αναμενόμενο από εσάς κάτω από οποιαδήποτε περίσταση. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας το περνάτε σε αναζήτηση ή προσδιορισμό της προσωπικότητάς σας. Τώρα το νόημα που αναζητάτε θα το βρείτε όταν απομακρυνθείτε από τον κόσμο. Οι πολλές επαφές με ανθρώπους αυτό το διάστημα μπορεί να σας μπερδέψουν. Θα σας ωφελούσε πολύ ο διαλογισμός γιατί μια ψυχική λειτουργία ή μια δημιουργική εργασία σας δίνει την δυνατότητα να προσεγγίσετε την καρδιά της ύπαρξής σας. Για να μπορέσετε να ανακαλύψετε πραγματικά τον εαυτό σας πρέπει πρώτα να τον χάσετε. Την περίοδο αυτή δεν σας είναι εύκολο να παίρνετε τους αγώνες και τις φιλοδοξίες σοβαρά γιατί τώρα ίσως δεν σας γοητεύει η δύναμη και η δόξα. Θα ψάξετε να βρείτε την αίσθηση της προσωπικής σας σημασίας και του νοήματος σας στην ζωή, και αυτό είναι κάτι που η προσωπική δόξα δεν μπορεί να σας το προσφέρει. Αυτό το διάστημα θα καταλάβετε ότι είσαστε μακριά από την κοινωνία.

ΛΕΩΝ

Τώρα οι πιο σημαντικές εξελίξεις στην ζωή σας προκύπτουν από τις εμπειρίες σας από τις ομάδες και τους φίλους. Επίσης η κοινωνική ζωή παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Δίνετε μεγάλη σημασία στην αποδοχή και τον σεβασμό που έχετε μέσα στην κοινωνία και είσαστε γενικά προς τους άλλους πιστοί και εγκάρδιοι φίλοι. Οι κοινωνικές επαφές σας έχουν τόση προτεραιότητα που μπορεί να επηρεάσουν την αρμονία των στενών σας σχέσεων. Ο σύντροφός σας μπορεί να νιώθει ότι αποφεύγετε την συναισθηματική προσέγγιση αλλά θα ήταν καλό να σας ενθαρρύνει στις κοινωνικές επαφές, γιατί έτσι ολοκληρώνεστε περισσότερο σαν άνθρωπος. Εποχή όπου σας μαγεύει και έχετε ταλέντο για εργασία με ομάδες για την ανάπτυξη της συνείδησης. Την περίοδο αύτη έχεις την δυνατότητα να ενσωματώνεσαι σε μια ομάδα χωρίς να την καταπιέζετε. Αυτό έχει αποτέλεσμα οι άνθρωποι να σας σέβονται γιατί δεν αισθάνονται να απειλούνται από εσάς. Λειτουργείτε καλύτερα ομαδικά.  Πέρα από τα κοινωνικά και πολιτικά ενδιαφέροντα ίσως έχετε και κάποια ασυνήθιστα ταλέντα που να αφορούν την πνευματική ανάπτυξη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τώρα σας απασχολούν πολύ θέματα προσωπικού κύρους και νιώθετε ότι η προσωπική σας αξία πρέπει να κρίνεται από τα επιτεύγματα σας στην κοινωνία. Το να πετυχαίνετε τους στόχους σας λοιπόν είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της ζωής σας. Το πρόβλημα είναι ότι έχετε την τάση να μεταφέρετε τους στόχους σας μέσα σε έναν συνεχή σπειροειδή αγώνα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να ηρεμούσατε περισσότερο και να απολαμβάνατε τους καρπούς των μόχθων σας. Εποχή όπου μπορεί να έχετε ένα υψηλό επαγγελματικό προφίλ - η κοινωνία έχει απαίτηση από εσάς να ασχοληθείτε εντελώς προσωπικά με την καριέρα σας. Τώρα πάνω από όλα, η προσωπικότητά σας φωτογραφίζεται σε αυτό που κάνετε και στο πως οι άλλοι κρίνουν αυτό που κάνετε. Αν βρίσκεστε στην θέση να είσαστε υπάλληλος, πιθανόν να έχετε προβλήματα απόψεων με τους εργοδότες σας.  Έχετε μεγάλη ανάγκη τον σεβασμό και την εκτίμηση του συντρόφου σας. Το να είσαστε γνωστοί ή σεβαστοί σας κάνει να παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά.

ΖΥΓΟΣ

Έχετε μια έντονη τάση να θέλετε να αντιληφθείτε τον εαυτό σας μέσα από τα πνευματικά, τα φιλοσοφικά και τα ψυχικά ενδιαφέροντα.  Μαγεύεστε από αυτό που κάνει τον κόσμο να γυρνά και από το ποια είναι η θέση σας στη γενική τάξη των πραγμάτων. Εποχή όπου ανακαλύπτετε την εσωτερική σπουδαιότητα στα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας διαμορφώνετε έντονες απόψεις που σχηματοποιούν την βάση της προσωπικότητας σας. Τώρα οι άνθρωποι σας θεωρούν ισχυρογνώμονες και πνευματικά καταπιεστικούς. Τώρα μπορεί να είσαστε ειδήμων σε κάποιον τομέα και άξιοι σεβασμού για τις ιδέες και την κρίση σας. Τομείς που αφορούν τον νόμο, τις εκδόσεις, τις εξωτερικές υποθέσεις η την διάδοση ιδεών μέσω δημοσιεύσεων η διαφημίσεων μπορεί επίσης να σας κερδίσουν. Δεν σας αρέσει να σας περιορίζουν τους ορίζοντές σας και πιθανόν να νιώσετε ότι θέλετε να επεκτείνετε την επιρροή σας και πέραν των ορίων της χώρας σας. Αυτή την εποχή είσαστε κατά κάποιο τρόπο, ο δάσκαλος του καθηγητή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τώρα θα νιώσετε ότι ξοδεύετε μεγάλο μέρος της ζωής σας προσπαθώντας να ξεκαθαρίσετε το ποιοί είσαστε. Η τάση σας για αίσθηση ασφάλειας στα κατάβαθα της ψυχής σας και η απογοήτευση που νιώθετε ότι καταρρέει η εικόνα που έχετε χτίσει για τον εαυτό σας, σας οδηγεί σε ένα εσωτερικό ταξίδι στο οποίο προσδιορίζετε το ποιοί είσαστε μετά από μια ψυχολογική ενδοσκόπηση. Διάστημα όπου θα πεθαίνετε και γεννιέστε πολλές φορές στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας και οι άλλοι θεωρούν τον αγώνα σας σαν έντονο και εξαντλητικό, ειδικά επειδή δοκιμάζετε τον εαυτό σας μέσα από τις ερωτικές σας σχέσεις. Να θυμάστε ότι οι σχέσεις δεν είναι αναγκαστικά εμπειρίες ζωής ή θανάτου. Εποχή που μπορείτε να έχετε μεγάλη επιρροή στο χρηματιστήριο της εξουσίας. - καταλαβαίνετε το πόσο σημαντικό είναι να είσαστε πίσω από την σκηνή και να βρίσκετε τους κρυμμένους παράγοντες στην ρίζα του κάθε θέματος. Αυτή σας η αντίληψη μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους στο επαγγελματικό πεδίο. Θα μπορούσατε να είσαστε το άτομο που χειρίζεται την υλική εξουσία κι έχει σχέση με κυβερνητικούς θεσμούς, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες κι όλα τα σχετικά. Αλλά θα μπορούσατε  επίσης να ασχολείστε με την ανθρώπινη ψυχή και να εργάζεστε σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο με τους άλλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το διάστημα αυτό οι ερωτικοί δεσμοί είναι σημαντικοί για εσάς και βρίσκετε την πραγματική σας ταυτότητα όταν εναρμονίζεστε με τις ανάγκες κάποιου άλλου. Επιλέγετε για σύντροφο κάποιον που να μπορείς να θαυμάζετε και να σέβεστε - κάποιον που τα χαρίσματά του να αντανακλώνται επάνω σας. Οι γυναίκες μπορεί να επιλέξουν έναν τύπο άνδρα που να εκπέμπει πατρικότητα και με εξέχοντα θέση στην κοινωνία - ίσως ένα μέλος υψηλής τάξης ή κάποιον γενικά επιτυχημένο. Οι άνδρες τείνουν να παίζουν τον πατρικό ρόλο. Η τάση που έχετε να ταυτίζεστε με τον ερωτικό σας σύντροφο τόσο έντονα ίσως σημαίνει ότι δεν έχετε ξεκάθαρη ιδέα του εαυτού σας. Ίσως μια κρίση ταυτότητας τώρα. Γι αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσετε τους δικούς σας στόχους και τα σχετικά με την προσωπικότητά σας. Εποχή που αντλείτε πολύ μεγάλη ικανοποίηση από την επαγγελματική ζωή, όταν συναλλάσσεστε με ανθρώπους σε καθημερινή βάση.
Τώρα σας ταιριάζει μια καριέρα σύμβουλου η θεραπευτή η οποιαδήποτε άλλη δουλειά στην οποία οι δημόσιες σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εποχή όπου αναζητάς τρόπους να εκφράσετε την προσωπικότητά σας θα βρείτε μεγάλο νόημα στην ιδέα του να βοηθάτε τους άλλους. Επειδή είσαστε τόσο ανιδιοτελής σαν χαρακτήρας αντλείτε τεράστια ικανοποίηση όταν βοηθάτε τους άλλους  και όταν μπορείτε να τους φαίνεστε χρήσιμοι.  Τώρα βρίσκετε νόημα στις ιεροτελεστίες της καθημερινότητας και στις μικρές πράξεις αφοσίωσης. Με το να παρατηρείτε και να βελτιώνετε τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, η προσωπικότητά σας βρίσκει την θέση της μέσα στην ευρύτερη τάξη των πραγμάτων. Παρατηρείτε ότι το άλλο μισό σας  εκτιμά τον εγωκεντρικό χαρακτήρα σας αλλά πρέπει να ξέρετε πότε να βάζετε όρια - διαφορετικά θα καταλήξετε να κάνετε όλη την δουλειά. Έχετε χαρίσματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την διατροφή και μπορείτε να αποκτήσετε την αυτογνωσία αναπτύσσοντας συνείδηση σχετικά με την αλληλοεπίδραση του πνεύματος, των αισθημάτων και του σώματος. Επενδύετε μεγάλο μέρος της δημιουργικής ενέργειάς σας στην δουλειά. Η εκτίμηση και αναγνώριση των προσπαθειών σας από τους συναδέλφους σας παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση σας και οι άνθρωποι γενικά σας σέβονται στον χώρο εργασίας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Την περίοδο αυτή έχετε αποθέματα ενέργειας και πετάτε στα σύννεφα. Είσαστε ερωτευμένοι με τον έρωτα και η έμφυτη ακτινοβολία σας μπορεί να είναι ο ισχυρός παράγων που τραβάει τους ερωτικούς συντρόφους. Έχετε προδιάθεση για ερωτικές σχέσεις και μπορεί εδώ να υπάρχει κάποιο ναρκισσιστικό στοιχείο γιατί αναζητάτε επιβεβαίωση της γοητείας σας μέσα από τους δεσμούς σας. Προσφέρετε μια αίσθηση χιούμορ στις σχέσεις σας και αυτό σας κάνει πολύ αγαπητούς στα παιδιά. Καιρός που θα μπορέσετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα όταν θα αναπτύξετε τα δημιουργικά ταλέντα σας. Εποχή όπου υπάρχουν δημιουργικά ταλέντα και θα βρείτε ικανοποίηση με μια καριέρα που να σας δίνει την ευκαιρία να προβάλλετε τον εαυτό σας και να αφήσετε το σημάδι σας πάνω στους άλλους. Δεν μπορείτε το διάστημα αυτό να επιβιώσετε σαν υφιστάμενοι - είναι σημαντικό να εκφράζεστε μέσα από την δουλειά σας. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως με την εργασία με τα παιδιά, με την καλλιτεχνική έκφραση, με τις αθλητικές προκλήσεις και οτιδήποτε άλλο σας επιτρέπει να προβάλλετε την φυσική σας αγάπη για την ζωή. Είσαστε χαρισματικοί και έχετε οφέλη όταν το χρησιμοποιείτε.

ΙΧΘΕΙΣ

Αυτή την περίοδο επιρροή του πατέρα σας θα επενεργήσει πολύ έντονα. Ίσως να υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη να τον θαυμάζετε και να τον χρησιμοποιείτε σαν πρότυπο - είτε για καλό, είτε για κακό. Τώρα στη ζωή σας αποκτάτε μεγάλη δύναμη από την οικογένεια που κάνετε εσείς  οι ίδιοι και τα παιδιά σας όπου αποκτούν πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή σας. Το σπίτι και η οικογένεια είναι η πιο σημαντική κινητήρια δύναμη για εσάς και εσείς απ' την άλλη είστε έτοιμοι να τους υπερασπιστείτε με μεγάλη επιθετικότητα. Ταυτίζεστε έντονα με το σπίτι σας και μπορεί να ενδιαφερθείτε ιδιαίτερα και για το ιστορικό της οικογένειάς σας. Δεν σας πειράζει να περνάτε τον χρόνο σας στο σπίτι, όπου μπορείτε να είσαστε πραγματικά ο εαυτός σας. Τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο άμεσο περιβάλλον σου, γη και ιδιοκτησία. Μπορεί να ταυτισθείτε έντονα με την πατρίδα σας η την οικογένεια κι έχετε την τάση να κάνετε ισχυρούς δεσμούς αφοσίωσης, είτε με την εταιρεία όπου εργάζεστε, είτε με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας σας. Είναι ανάγκη να νιώθετε ότι σας χρειάζονται.  Για να τα πάτε καλά στην καριέρα σας, έχετε ανάγκη από μια ασφαλή οικογενειακή βάση.