Oroskopia

Ωριαίο ωροσκόπιο

Ωριαίο Ωροσκόπιο

 

 

ωριαια-αστρολογιαΑυτός είναι ένας εντελώς ξεχωριστός και διακριτός κλάδος της αστρολογίας, με κανόνες ιδιαίτερους στο σύστημά της το οποίο χρησιμοποιεί για την επίλυση σπουδαίων ζητημάτων. Η ωριαία αστρολογία βασίζεται επάνω στην ερμηνεία της εικόνας του ουρανού τη στιγμή που ο νους μας έχει κάποιο αγωνιώδη πρόβλημα ή όταν σκεφτόμαστε κάποια σοβαρή ερώτηση που θέλουμε πολύ να κάνουμε την στιγμή αυτή στον αστρολόγο. Ακόμα μας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που μας φέρνουν αντιμέτωπους με σοβαρά διλήμματα όπως "θα πάει καλά αυτή η σχέση μου;" ή "πως θα τα πάω στις εξετάσεις που έρχονται;". Η μελέτη εδώ γίνεται με ένας χάρτη που ετοιμάζεται με βάση των ακριβή ώρα που γεννήθηκε το ερώτημα και εφαρμόζονται οι κανόνες που προκύπτουν γύρω από το ερώτημα αυτό. Με το ίδιο τρόπο μπορούμε να αναζητήσουμε την απάντηση σε σοβαρά θέματα για την χρονική στιγμή που θα πρέπει να γίνουν, π.χ. γάμος, δημιουργία επιχείρησης, χρονική στιγμή οικονομικών και επαγγελματικών ανοιγμάτων.

 

Προέλευση

 

Η ωριαία αστρολογία εξασκείτε εδώ και κάποιους αιώνες. Ο πιο γνωστός και αναγνωρισμένος αστρολόγος του 17ου αιώνα Γουίλιαμ Λίλι ο οποίος απόκτησε πολύ μεγάλη φήμη από τις επιτυχείς απαντήσεις του σε διάφορες ερωτήσεις πελατών του. Θα πρέπει δε να σημειώσουμε ότι στα αρχεία του βρέθηκαν πάνω από 4.000 χάρτες όπου στα υποσημειώματά τους έδειχναν τρομερές επιτυχίες στα ερωτήματα που του έθεταν οι πελάτες του.

 

Φίλε μου, όποιος κι αν είσαι, που θα λάβεις με τόση ευκολία τα
ευεργετήματα των σκληρών μελετών μου, και που σκοπεύεις να 
προχωρήσεις
στην ουράνια γνώση των αστέρων, πρώτα απ΄ όλα σκέψου και θαύμασε τον Δημιουργό
σου, ευχαριστησέ τον, γίνε ταπεινός και μη σε συνεπάρει η φυσική γνώση, όσο
βαθιά και υπερβατική κι αν είναι, και αρνηθείς την Θεία Πρόνοια που κάτω από το
βλέμμα της η σειρά και η σχέση όλων των πραγμάτων ουράνιων και γήινων αλλάζει
σταθερά όσο περισσότερο η γνώση σου διευρύνεται, τόσο να εξυμνείς τη δύναμη και
τη σοφία του Παντοδύναμου Θεού και τόσο καθαρότερη κρίση θα έχεις.

 Ουίλλιαμ Λίλλυ 1647   

 Πως ερμηνεύουμε έναν ωριαίο χάρτη

Αυτός ο κλάδος της αστρολογίας, που στην πραγματικότητα είναι ένα σύστημα αστρομαντείας, ασχολείται με τηνχαρτης-ωριαιας-αστρολογιας γέννηση των αντικειμενικών σκέψεων στο φυσικό κόσμο και έχει σχέση με ένα συγκεκριμένο θέμα ή ερώτημα, που συνδέεται με το παρελθόν, το παρών ή το μέλλον. Την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο που θέτουμε ένα ερώτημα θεωρείτε ως ώρα γέννησης του ερωτήματος. Μπορεί να χαραχτεί ένας ωριαίος χάρτης για να μας πληροφορήσει για κάτι που έγινε πιο πριν ή για κάτι το οποίο θα γίνει πιο ύστερα. Βασική προϋπόθεση όμως για να υπάρξουν σωστά αποτελέσματα είναι ότι ο νους μας σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει διαύγεια, συγκέντρωση και να είναι αποσπασμένος από οτιδήποτε άλλο. Και το πιο σημαντικό θα πρέπει να πιστεύουμε πολύ στο ερώτημα που κάνουμε, δηλαδή να υπάρχει έκδηλη η αγωνία μας για αυτό που ρωτάμε. Υπάρχουν κάποιες συμβάσεις οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα για να υπάρξει η επιθυμητή απάντηση. Οι συμβάσεις αυτές επιγραμματικά είναι :

Προσέχουμε αν το ωροσκόπιο είναι ριζικό...

 • Ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης της πλανητικής ώρας να ανήκουν στην ίδια τριπλότητα.
 • Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και της πλανητικής ώρας να είναι ίδιος.
 • Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και η πλανητική ώρα να είναι της ίδιας φύσης.
 • Ο ωροσκόπος δεν πρέπει να έχει προχωρήσει λίγο πριν τις τρείς μοίρες ειδικά για τα ζώδια Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς.
 • Το ζώδιο δεν πρέπει να έχει προχωρήσει κατά τρείς μοίρες από τον ωροσκόπο.
 • Δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάλυση του χάρτη όταν το ζώδιο έχει προχωρήσει στον οίκο του ζωδίου, γιατί αυτό θα μας δείξει ότι ο νους του ερωτώντος έχει σύγχυση για αυτό που ρωτάει και έτσι η κρίση της ερώτησης που κάνει δεν είναι αντιπροσωπευτική οπότε δεν θα υπάρξει σωστό αποτέλεσμα.

Προσέχουμε αν η Σελήνη βρίσκεται...

 • Όταν η Σελήνη βρίσκεται στις 15 μοίρες του Ζυγού, 15 μοίρες του Σκορπιού (Πύρινος δρόμος) θέλει πολύ προσοχή στο πως εξετάζουμε τον χάρτη.
 • Δεν υπάρχει ασφάλεια στην ερμηνεία του χάρτη όταν η Σελήνη βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων Δίδυμοι, Σκορπιός, Αιγόκερως.
 • Όταν η Σελήνη είναι κενής πορείας με εξαίρεση όταν οι σηματοδότες είναι δυνατοί και ικανοί να έχουν αυτόνομη λειτουργία δηλαδή στα ζώδια (Ταύρος, Καρκίνος, Τοξότης, Ιχθείς).

Προσέχουμε όταν ο Κρόνος βρίσκεται...

 • Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον πρώτο οίκο και ανάδρομος, τότε ο χάρτης έχει αποτύχει από την αρχή να βγάλει ευνοϊκό αποτέλεσμα.
 • Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον έβδομο οίκο τα συμπεράσματα που θα βγάλει ο αστρολόγος δεν θα είναι σωστά λόγω κακής εκτίμησης εκτός αν ο πλανήτης είναι ένας από τους βασικούς σηματοδότες.

Προσέχουμε όταν...

 • Όταν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι καμένος ο ερωτών βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.
 • Όταν ο κυβερνήτης του έβδομου οίκου βρίσκεται σε αναδρομή ή υπάρχει προσβολή τότε θα υπάρξουν δυσκολίες στην εκτίμηση του ωριαίου χάρτη μας.
 • Την ανάλυση καλό θα ήταν να την κάνει κάποιος αστρολόγος ο οποίος δεν ξέρει τίποτα για τον ερωτώντα, γιατί μόνον έτσι θα δοθεί αμερόληπτη απάντηση.

Οι οίκοι στην ωριαία αστρολογία

Όταν χαράζουμε τον χάρτη του ουρανού την συγκεκριμένη στιγμή που μας θέτει την ερώτηση ο ερωτών έχει την ίδια διαδικασία με την χάραξη του γενέθλιου ωροσκόπιου, όμως πρέπει να αναγράφουμε την κεφαλή και την ουρά του δράκου (Βόρειος και Νότιος Δεσμός) και τον Κλήρο της τύχης (Part of Fortune). Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στον Δείκτη και στους Οίκους.

 • Πρώτος οίκος είναι ο ερωτών ή εκείνος που κάνει την ερώτηση και οι πλανήτες που βρίσκονται στο πρώτο οίκο είναι οι κυβερνήτες ή οι Δείκτες και περιγράφουν και αναλύουν τον ερωτώντα.
 • Δεύτερος οίκος περιγράφει την οικονομική κατάσταση του ερωτώντα, και απαντάει σε όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση, τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και την ευημερία του ερωτώντα.
 • Τρίτος οίκος περιγράφει τα αδέλφια και τους συγγενείς του ερωτώντα, ακόμα όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τα ταξίδια και τις μεταφορές στην χώρα που βρίσκετε ο ερωτών, τέλος αφορά σε ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση, την μάθηση και τις επιστολές, την επικοινωνία, τις μελέτες του ερωτώντα.
 • Τέταρτος οίκος ασχολείται με την έκβαση του θέματος και το που μένει ο ερωτών και τι συνθήκες επικρατούν εκεί που μένει, ακόμα περιγράφει τον πατέρα και ότι έχει σχέση με τις αλλαγές, την κληρονομιά, τις μετακομίσεις, την περιουσία, τα κτήματα και την ιδιοκτησία του ερωτώντα.
 • Πέμπτος οίκος σχετίζεται με γέννηση των παιδιών και όλα τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά, την γενική ευτυχία, τα κέρδη, την διασκέδαση του ερωτώντα.
 • Έκτος οίκος ασχολείται με το προσωπικό, με τους υπηρέτες, τα τρόφιμα, την υγιεινή, τις ασθένειες, την μαγεία που φαίνεται και τα μικρά ζώα.
 • Έβδομος οίκος ασχολείται με θέματα που αφορούν τον γάμο, της συνεργασίας, θέματα του έρωτα και τις δίκες, ακόμα αναλύει τον γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή, τους συνηγόρους σε κάποια δίκη και όλα τα θέματα που περικλείουν μια διαμάχη.
 • Όγδοος οίκος ασχολείται με την περιουσία κάποιου νεκρού, με όσα θέματα αφορούν τον θάνατο, τις διαθήκες και τα κληροδοτήματα.
 • Ένατος οίκος ασχολείται με τον κλήρο, τον ανώτερο νου και τις ανώτερες σπουδές, με την επιστήμη και την φιλοσοφία, τέλος με τα μακρινά ταξίδια, τα βιβλία και τις εκδόσεις.
 • Δέκατος οίκος εδώ βλέπουμε την περιγραφή της φύσης του επαγγέλματος, τη μητέρα και τις υποθέσεις που την απασχολούν, τον επαγγελματία και την φύση της δουλειάς του, την γενική επιτυχία και τις τιμές που θα γίνουν.
 • Ενδέκατος οίκος ασχολείται με τις επιθυμίες, τους φίλους, τις γνωριμίες και τις προσδοκίες, επίσης τα τυχαία θέματα.
 • Δωδέκατος οίκος είναι ο άτυχος οίκος του ωροσκοπίου γιατί ασχολείται με την φυλάκιση, τους εχθρούς, την θλίψη και την καταδίωξη, το ρομάντζο και την τραγωδία.

Οι πλανήτες στην ωριαία αστρολογία

Τους πλανήτες στην ωριαία αστρολογία τους θεωρούμε σύμβολα ή δείκτες, γιατί ο καθένας τους έχει μια χαρακτηριστική ιδιότητα, σημειωτέον ότι η επιρροή εξαρτάται από το ζώδιο που βρίσκεται ο πλανήτης και τις όψεις που έχει.

 • Ήλιος ο οποίος εκφράζει το μεγαλείο, την εξουσία, την αυθεντία, την μεγαλοψυχία, την ευγένεια ή τα άτομα που έχουν μεγάλη εξουσία ή είναι αγέρωχοι.
 • Σελήνη η οποία εκφράζει όλο το κοινό και τα στοιχεία του, τα χαμένα αντικείμενα, τα κοινά επαγγέλματα, ότι ρευστό υπάρχει, ακόμα όλα τα θέματα που σχετίζονται με το δημόσιο όφελος και ότι σχετίζεται με την αλλαγή για θέματα με το κοινό.
 • Ερμής ο οποίος εκφράζει όλα τα θέματα που αφορούν τα βιβλία, την αλληλογραφία, την μελέτη, όπως επίσης τα θέματα που αφορούν τα μικρά ταξίδια, τα παιδιά, εκεί που αποθηκεύονται τα τρόφιμα, οι γραμματείς, οι υπάλληλοι και όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με την σκέψη.
 • Αφροδίτη η οποία εκφράζει όλα τα γυναικεία θέματα, ακόμα όποιο θέμα είναι ευχάριστο και έχει γούστο, επίσης με τα οικονομικά, την αγάπη, τον γάμο, τον έρωτα, την διασκέδαση.
 • Άρης ο οποίος εκφράζει όλα τα ανδρικά θέματα, τους χειρούργους, του γιατρούς, την δύναμη και την ενεργητικότητα που έχει ο καθένας μας, την επιθετικότητα, ακόμα την θερμότητα που εκπέμπουμε απέναντι στους άλλους. Τους στρατιωτικούς.
 • Δίας ο οποίος εκφράζει την επιτυχία, την ευτυχία, όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τα ευεργετήματα και τις αγαθοεργίες ή την ευσπλαχνία και την γενναιοψυχία, όσοι είναι πιστοί ή ευγενείς, ακόμα αυτοί που έχουν ανώτερο νου και ηθική υπόσταση.
 • Κρόνος ο οποίος εκφράζει τους περιορισμούς και όλα τα ψυχρά πράγματα ζώντα και μη, όλα τα θέματα των καθυστερήσεων, την υπομονή, την επιμέλεια και την εργατικότητα, από την ωριαία αστρολογία θεωρείτε κακοποιός γιατί κρατάει πολύ και έχει έντονη εξουσία, ακόμα εκφράζει τους υφιστάμενους που έχουν ψυχρή φύση αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι ακριβοδίκαια.
 • Ουρανός ο οποίος εκφράζει ότι εκκεντρικό υπάρχει, ότι είναι αβέβαιο ή κάτι από το οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, ακόμα τις εφευρέσεις και ότι σχετίζεται με την πρωτοτυπία.

Συνέχεια...