Oroskopia

Το Κάρμα γενικά

Η λέξη κάρμα φέρεται περισσότερο ως σανσκριτική και σημαίνει γενικά πράξη. Η συντομότερη εξήγηση του κάρμα που ξέρω είναι το εξής: "παίρνετε ότι δίνετε". Με άλλα λόγια. Ότι κάνουμε σκόπιμα στους άλλους, ένα παρόμοιο πράγμα θα συμβεί με τον εαυτό μας στο μέλλον. Με απλά λόγια, αν επιλέξουμε να αγνοήσουμε τη λειτουργία του Κάρμα, έχουμε την τάση να δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα στον εαυτό μας. 
Για παράδειγμα, αν θέλουμε να έχουμε κάτι ακριβό, αλλά δεν μπορούμε να το έχουμε γιατί δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια, τότε μπορούμε να μπούμε στην λογική να το κλέψουμε. Αν είμαστε έξυπνοι και αρκετά προσεκτικοί, μπορούμε να ξεφύγουμε χωρίς να μας ανακαλύψουν για την κλοπή που κάναμε. Ωστόσο, κλέβοντας, (σύμφωνα με το νόμο του Κάρμα) δημιουργούμε μεγάλο πρόβλημα για εμάς στο μέλλον, όπως στο να φτάσουμε στην ένδεια και την φτώχεια έως και να πέσουμε θύματα ληστών. Ωστόσο εάν επιλέξουμε να αγνοήσουμε το Κάρμα, οι ενέργειες που κάναμε θα μας στοιχειώνουν συνέχεια σε πολλές ζωές μέχρι το ίδιο το σύμπαν να μας τιμωρήσει. 
Κατά τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, Το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θ ακολουθήσουν στο μέλλον. Έτσι ο νόμος του κάρμα ταυτίζεται με τον νόμο της αιτιότητας, της αναπόφευκτης δηλαδή σχέσεως αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ο νόμος της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, που ακολουθούν την εφαρμογή του σε κάθε εκδήλωση της ζωής με συνέπεια να διαμορφώνεται ανάλογα απ αυτό το ίδιο το κάρμα. 
Σύμφωνα με τη δοξασία αυτή, το κάρμα ακολουθεί τον άνθρωπο κατά τις επίγειες ενσαρκώσεις του, τις συνθήκες των οποίων και προσδιορίζει. Έτσι, όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται τόσο λιγότερο εξαρτάται από τα δεσμά του κάρμα, με συνέπεια να καταστεί ο ίδιος συνειδητός δημιουργός των συνθηκών της ζωής του. 
Η σχέση αιτίου αποτελέσματος και εμμέσως η ηθική συνέπεια του νόμου του κάρμα στα πλαίσια της χριστιανικής διδασκαλίας έχει διατυπωθεί ότι αντιστοιχεί στη ρήση του αποστόλου Παύλου όπου επισημαίνεται: 
«Μη πλανάσθε, Θεός ού μυκτηρίζεται ό γαρ έάν σπείρη άνθρωπος, τούτο και θερίσει»


Καρμικό ωροσκόπιο


Το Καρμικό ωροσκόπιο μας δείχνει κάποια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα και οφείλονται σεκαρμικη-αστρολογια κάποια έντονα γεγονότα τα οποία έγιναν σε κάποιες άλλες ζωές ή στο σημερινό παρελθόν της ζωής μας. Ο αστρολόγος ο οποίος ασχολείται με το 

ωροσκόπιο του Κάρμα δίνει τα φώτα του για να δούμε τους νόμους της ανταμοιβής και της τιμωρίας που μας περιμένει, ανάλογα με το τι κάναμε στις προηγούμενες ζωές μας. Ακόμα με την μέθοδο των αναδρομών μπορούμε να προσδιορίσουμε τι ακριβώς μας επηρέασε ανάλογα με κάποια σημαντικά γεγονότα έγιναν στο παρελθόν στην ζωή που ζούμε. Το ωροσκόπιο αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βοηθηθούμε και να κατανοήσουμε πολλά θέματα στις ερωτικές μας σχέσεις, σε μερικά θέματα στην οικογενειακή μας ζωή ή ακόμα σε κάποια έντονα ζητήματα συμπεριφοράς μας. 
Μέσω της διαδικασίας που ορίζει ο νόμος του Κάρμα προκύπτει η τελική ένωση ψυχής με το άπειρο, αφού περάσει από πολλές διαδοχικές μετενσαρκώσεις. Η συμπεριφορά στη ζωή προκαθορίζει το σημείο αφετηρίας της επόμενης.


Κάρμα και γενέθλιος χάρτης 


καρμικος-χαρτηςΗ Καρμική αστρολογία είναι ένα μέρος ή μια υποκατηγορία της αστρολογίας που μας εξηγεί τις διαδικασίες της κυκλικής αναγέννησης ή μας εξηγεί τις συνέπειες και τις αιτίες της ζωή μας. Η Καρμική αστρολογία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της αστρολογίας. Μερικές φορές το Κάρμα είναι το χέρι του Θεού που παρεμβαίνει για να βάλει τις αδικίες του καθένα μας σε τάξη. Τις επιπτώσεις του Κάρμα μπορούμε να τις δούμε στον αστρολογικό μας χάρτη. Όταν τη στιγμή της γέννησης μας επιλέγεται ένα σώμα παράλληλα επιλέγεται και η ψυχή μας. Οι διαφορετικοί τύποι των στοιχείων από τα οποία αποτελείται το σώμα μας, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται, αποτελεί την υλοποίηση των Καρμικών χρεών μας. Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη μας, και η γέννηση μας εμφανίζονται σε μια εποχή που οι πλανήτες βρίσκονται σε θέσεις που πρέπει να βρίσκονται σε σχέση με ένα προκαθορισμένο σχέδιο το οποίο αποτελεί το ωροσκόπιο μας και την πορεία μας. Στον αστρολογικό γενέθλιο χάρτη μας, μπορούμε να δούμε την πορεία μας στο ταξίδι της ζωής. Αν διαβάσουμε τον χάρτη μας Καρμικά θα δούμε τους πλανήτες, τους οίκους να βρίσκονται σε στενή σύνδεση με το Κάρμα. Οι ποιό σημαντικοί πλανήτες και οι οίκοι στον γενέθλιο χάρτη μας είναι: Ο Κρόνος που αντιπροσωπεύει την ώρα. Σαν ένα είδος που αποφασίζει ποιο θα είναι το κάρμα μας, ή πόσο δύσκολο θα είναι. Η Έννοια και η θέση της Σελήνης και οι όψεις της είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί εκπροσωπεί την ψυχή στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Οι όψεις της Σελήνης με τον Κρόνο και με άλλους πλανήτες είναι σημαντικές για το Κάρμα μας. Σημαντικό θέση στο Κάρμα έχει ο Ήλιος, ο οποίος είναι η ζωή μας, το μυαλό, το σώμα, η ενέργεια. Τι γίνεται με τους οίκους που βρίσκονται σε στενή σχέση με το Κάρμα; Μπορούμε να μιλήσουμε στην περίπτωση αυτή για τη σημασία του Τέταρτου οίκου, του Όγδοου και Δωδέκατου οίκου στο ωροσκόπιο μας. 

καρμικο-παρελθονΌταν συναντούμε μεγάλα προβλήματα, όπως ασθένεια, απώλεια της οικογένειας ή των φίλων, ή είμαστε παγιδευμένοι σε έναν πόλεμο ή σε φυσικές καταστροφές ξαφνικά αναρωτιόμαστε "Γιατί εγώ;" Ο νόμος του Κάρμα δεν ψάχνει για έναν λόγο έξω από τον εαυτό μας για την καλή ή την κακή μας τύχη, εξηγεί απλά το δικό μας πόνο, ως αποτέλεσμα των αρνητικών έργων μας προς τους άλλους, και την ευτυχία μας, ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας για να βοηθήσουμε τους άλλους.

 

®