Oroskopia

Ωροσκόπιο Υγείας

Ωροσκόπιο υγείας

 

Tο ωροσκόπιο υγεία μας δείχνει ότι η αστρολογία μπορεί να υποδείξει τις ανισορροπίες που μπορεί να υπάρχουν στον οργανισμό μας και που οφείλονται στην έλλειψη ή στην υπέρμετρη έμφαση κάποιων στοιχείων στο ωροσκόπιό μας. Το κάθε ζώδιο και ο κάθε πλανήτης με τις όψεις που μπορεί να έχει μας κάνει να συμπεράνουμε ότι το κάθε ωροσκόπιο ανταποκρίνεται διαφορετικά στο στρες, ενώ συγκεκριμένες θεραπείες, διατροφή και εφαρμογές βοηθούν το σώμα μας να βρει την χαμένη του ισορροπία.

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι στον τομέα της υγείας τα ζώδια, οι πλανήτες με τις όψεις που έχουν και κάποιοι από τους οίκους παίζουν σημαντικό ρόλο με κάποιες συγκεκριμένες προδιαθέσεις για ασθένειες.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι όταν κάποιος από εμάς έχει επιθετικές τάσεις ή έντονο χαρακτήρα έχει άμεση σχέση με την εύκολη επιρρέπεια σε βλαβερά παρενέργειες όπως ο θυμός και τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει, αυξημένη αρτηριακή πίεση, ο πυρετός, έντονα καρδιαγγειακά προβλήματα, ημικρανίες. Όταν τώρα υπάρχει μεγάλο ποσοστό ευαισθησίας από την πλευρά μας βλέπουμε να υπάρχει μια επιρρέπεια στην μελαγχολία με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ πεσμένο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, φτάνοντας να υπάρχουν πολλές διαταραχές στον μεταβολισμό μας ή πάρα πολλές ψυχοσωματικές διαταραχές, αλλά και ευαισθησία σε λοιμώξεις και υιούς.
Τέλος όταν κάποιοι από εμάς είναι ψυχροί σαν χαρακτήρες αυτό επηρεάζει κατά πολύ τα υγρά του σώματος μας μα αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές νευρώσεις και έλκη.

Ο ρόλος των πλανητών στα ιατρικά ωροσκόπια

 

Στον γενέθλιο χάρτη βλέπουμε στους πλανήτες να έχουν τα έξεις χαρακτηριστικά :

 • zodia-ygeia Ήλιος κατέχει τα επίπεδα ζωτικότητας, αλλά παράλληλα μας δείχνει πιθανές φυσικές αδυναμίες, έχει ζωντάνια και ανάπτυξη αλλά μπορεί να συνδεθεί με την καρδιά και τις τάσεις για πυρετό.
 • Σελήνη έχει να κάνει με τα συναισθήματά μας και την ψυχοσωματική επίδραση που έχουν στην υγεία, η ρύθμιση των υγρών στο σώμα μας, τα γυναικολογικά και την εγκυμοσύνη.
 • Ερμής εδώ έχουμε τις ασθένειες του νευρικού συστήματος, την νευρικότητα και την ανησυχία, προβλήματα τα οποία προκύπτουν από άγχος.
 • Αφροδίτη υπάρχει εδώ μεγάλη κατακράτηση υγρών, τις ασθένειες που μπορεί να προέρχονται από τις καταχρήσεις που κάνουμε (ανάλογα το ζώδιο που βρίσκετε ο πλανήτης και τι όψεις υπάρχουν), οι προδιαθέσεις που μπορεί να υπάρχουν στην οικογένεια και τέλος τα διάφορα αφροδίσια νοσήματα.
 • Άρης υπάρχει άμεση σύνδεση με ότι ζεστό και καυτό υπάρχει (πυρετός, κάψιμο, τραύματα, δάγκωμα, χειρουργεία), απροσεξία με αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα, βιασύνη ή κούραση.
 • Δίας πολύ μεγάλη ευαισθησία στο συκώτι και τις καταχρήσεις που το επηρεάζουν, η υπερβολική ανάπτυξη των οργάνων ή των κυττάρων μας (όγκοι, συκώτι, προστάτης, κοίλες).
 • Κρόνος άμεση συσχέτιση με το δέρμα, τα οστά, τα χρόνια προβλήματα υγείας που υπάρχουν.
 • Ουρανός βλέπουμε εδώ τα προβλήματα τα οποία μπορεί να υπάρχουν με την νευρική ένταση, τα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από την μην προσοχή μας λόγω σκέψης, αιμορραγίες λόγω αυξημένου ηλεκτρικού φορτίου που μπορεί να έχουμε.
 • Ποσειδώνας εδώ έχουμε όλου του είδους τις αλλεργίες, τη ατονία, τα ψυχολογικά προβλήματα, τις παραισθήσεις, την λάθος ιατρική διάγνωση.
 • Πλούτωνας προσβολή στο σύστημα αναπαραγωγής, το ενδοκρινολογικό μας σύστημα, πολλές φοβίες οι οποίες δημιουργούν ασθένειες, εμμονές με ψυχολογικές επεκτάσεις, οι ασθενείς και οι οποιεσδήποτε εκβάσεις τους βοηθούν στην αναγέννηση του ασθενή.

Ο ρόλος των ζωδίων στα ιατρικά Ωροσκόπια

υγεια-αστρολογιαΤο κάθε ζώδιο έχει τους δικούς του σωματικούς συσχετισμούς, που υποδεικνύουν τάσεις για συγκεκριμένες ευαισθησίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πολλές ασθένειες. Ακόμα ο τρόπος που αντιδρά κάθε ζώδιο στο στρες μπορεί πολλές φορές ν’ αποτελέσει την αιτία για κάποιο πρόβλημα υγείας.

Στον γενέθλιο χάρτη βλέπουμε τα ζώδια να έχουν τα έξεις χαρακτηριστικά :

 • Κριός ευθύνεται για πονοκεφάλους, ζαλάδες ημικρανίες, νευραλγία, λοιμώξεις, πυρετός, ηλίαση, αιμορραγία, ραγάδες, επιληψία, πολύποδες, πονόδοντος.
 • Ταύρος ευθύνεται για τους πονόλαιμους, λαρυγγίτιδα, θυρεοειδής αδένας, βρογχίτιδα, παχυσαρκία, προβλήματα στα όργανα αναπαραγωγής και στο ουροποιητικό μας σύστημα, προβλήματα στον μεταβολισμό, αυχενικό σύνδρομο.
 • Δίδυμοι ευθύνεται για τις νευρασθένειες, πνευμονία που έχει προέλθει από βρογχίτιδα, εξάντληση, προβλήματα στην όραση, άσθμα, ρευματισμοί, τα σπασίματα που μπορεί να γίνουν στα οστά αλλά και τα διαστρέμματα ή οι μυϊκοί πόνοι στο επάνω μέρος του σώματος μας.
 • Καρκίνος ευθύνεται για τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο στομάχι, η κατακράτηση υγρών, προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στην μήτρα, προβλήματα στους μαστούς, πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Λέων ευθύνεται για όλα τα προβλήματα της καρδιάς, προβλήματα τα οποία υπάρχουν με την μέση, η υπέρταση, ο ίκτερος, πλευρίτης, προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν από τον πυρετό.
 • Παρθένος ευθύνεται για τα διάφορα προβλήματα του εντέρου, τα διάφορα έλκη, τα εκζέματα, τις οποιεσδήποτε διαταραχές του νευρικού συστήματος.
 • Ζυγός ευθύνεται για τα προβλήματα στα νεφρά, ο αργός μεταβολισμός, το λουμπάγκο, η χρόνια κόπωση.
 • Σκορπιός ευθύνεται για όλα τα αφροδίσια νοσήματα, τα διάφορα προβλήματα αναπαραγωγής, η ρινική καταρροή, η δυσκοιλιότητα, οι αιμορροΐδες.
 • Τοξότης ευθύνεται για τους κιρσούς την ισχιαλγίας, ρευματισμούς, η κίρρωση του ήπατος, τα τραύματα, το σπάσιμο, γρήγορη ανάρρωση σε όλα.
 • Αιγόκερως ευθύνεται για τις ασθένειες του δέρματος, τα πεπτικά προβλήματα, απώλεια και κακή υγεία των δοντιών, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, χάσιμο μαλλιών.
 • Υδροχόος ευθύνεται για τα διάφορα προβλήματα στους αστραγάλους, τα προβλήματα που δημιουργούνται στις φλέβες, καρδία και κυκλοφορία του αίματος, τις διάφορες θρομβώσεις που μπορεί να τύχουν, κράμπες, κατάθλιψη.
 • Ιχθείς ευθύνεται για τις όποιες ψυχοσωματικές διαταραχές υπάρχουν, προβλήματα στα νεφρά, όποια προβλήματα υπάρχουν στα έντερα, αναιμία, εθισμοί, υπόταση, κάλοι, καλόγεροι.