Oroskopia

Γενέθλιο ωροσκόπιο

Το γενέθλιο ωροσκόπιο

Σαν εργαλείο ανάλυσης ο Γενέθλιος χάρτης είναι η ανάλυση με βάση την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο που γεννήθηκε κάποιος. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αυτής μας δείχνει την ακριβή θέση του Ήλιου, της Σελήνης (φώτα) καθώς και οκτώ ακόμα πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Κρόνος, Δίας, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) καθώς και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.

Με βάση τα παραπάνω κάθε φορά που γεννιέται ένας άνθρωπος επάνω στην Γή είναι μια ξεχωριστή οντότητα, το σημαντικό δε είναι ότι δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν τον ίδιο γενέθλιο χάρτη μεταξύ τους. Ακόμα και τα δίδυμα μεταξύ τους έχουν κάποιες διαφορές με βάση την χρονική διαφορά που γεννιούνται.

 Στατιστικά κάποιος ίδιος γενέθλιος χάρτης έρχεται στην Γη κάθε 26.000 χρόνια οπότε στην χρονική διάρκεια που θα ζήσουμε το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξει κάποιος ίδιος με εμάς.

 Έτσι τώρα πλέον καταλαβαίνουμε γιατί οι προβλέψεις που γίνονται με βάση το Ζώδιο που βρίσκεται ο  Ήλιος (Ηλιακό ωροσκόπιο) δεν λειτουργούν σε προσωπικό επίπεδο αλλά σε γενικές γραμμές (γενικές τάσεις ζωδίων).

Πολλοί άνθρωποι πορεύονται στην ζωή τους έχοντας άγνοια για το ποιοι είναι και τι έχουν έρθει να κάνουν σε αυτόν τον κόσμο.   Ακόμα πολλοί νομίζουν ότι έχουν μόνο μια διάσταση σαν οντότητες χωρίς να γνωρίζουν ότι γεννήθηκαν να έχουν πολλά ταλέντα. Βλέπετε λοιπόν ότι μέσα από την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη σας μπορείτε όχι μόνο να δείτε τα πάντα για τον εαυτό σας όπως τις δεξιότητες, τα πολύπλευρα ταλέντα σας,  αλλά και κάποια αρνητικά στοιχεία που μπορεί να έχετε που όμως  αν τα ξέρετε θα μπορέσετε να τα διορθώσετε. Ακόμα μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το πώς θα πρέπει να διαχειριστείτε την καριέρα σας, τα επαγγελματικά σας, τα οικονομικά σας, τα ερωτικά και τα αισθηματικά σας. Τέλος θα μπορέσετε αναλύοντας τον γενέθλιο χάρτη των παιδιών σας ή του προσώπου που αγαπάτε να πορευτείτε με περισσότερη σιγουριά δίπλα τους ή να τους βοηθήσετε στην φάση που θα σας χρειαστούν.

 Ως ένα εργαλείο πρόβλεψης, ο γενέθλιος χάρτης μπορεί να μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για τις περιόδους της επιτυχίας καθώς και για τους δύσκολους χρόνους. Όλα βρίσκονται στον γενέθλιο χάρτη μας ο οποίος δεν παραμένει σταθερός αλλά περιστρέφονται γύρω του στο κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου που περνάει οι πλανήτες και οι όψεις που δημιουργούνται, κάνοντας έτσι την αστρολογία ένα δυναμικό εργαλείο πρόβλεψης τάσεων για εσάς.

Βασικά συστατικά του χάρτη

 Ένας γενέθλιος χάρτης απλά αποτελείται από:

  • Τα ζώδια είναι δώδεκα Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθύς. 
  • Τα στοιχεία χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες (Φωτιά – Γη – Αέρας – Νερό), τα ζώδια της φωτιάς είναι (Κριός, Λέων, Τοξότης), τα ζώδια της γης είναι (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), τα ζώδια του αέρα είναι (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος), τα ζώδια του νερού είναι (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς). 
  • Τις ποιότητες χωρίζονται σε τρεις ομάδες (Παρορμητικά – Σταθερά – Μεταβλητά), τα παρορμητικά ή κύρια είναι τα ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), τα σταθερά ζώδια είναι (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), τα μεταβλητά ζώδια είναι (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς) 
  • Τους πλανήτες που είναι οκτώ, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας και δυο τα φώτα Ήλιος, Σελήνη. 
  • Τους άξονες που είναι δυο, ο Οριζόντιος Άξονας (Ωροσκόπος ASC– Έβδομος Οίκος DES), ο Κάθετος Άξονας ( Ζενίθ MC – Τέταρτος Οίκος IC). 
  • Τους οίκους οι οποίοι είναι δώδεκα, τους ομαδοποιούμε σε τρεις κατηγορίες, ( Γωνιώδεις – Διάδοχοι – Κατιόντες) οι γωνιώδεις οίκοι είναι (1, 4ος, 7, 10), οι διάδοχοι οίκοι είναι (2, 5, 8, 11), οι κατιόντες οίκοι (3, 6, 9, 12). 
  • Τις όψεις που είναι δυο ειδών (Μείζονες – Ελάσσονες), οι μείζονες ή πρωτεύουσες όψεις είναι (Σύνοδος, Εξάγωνο, Τετράγωνο, Τρίγωνο, Πεντάγωνο, Αντίθεση), οι ελάσσονες ή δευτερεύουσες όψεις είναι (Ημιεξάγωνο, Μισό τετράγωνο, Πεντάγωνο 72).

Κατηγορίες γενέθλιου χάρτη

Οι γενέθλιοι χάρτες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το τι θέλουμε και σε ποιους απευθυνόμαστε, αν θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για τον προσωπικό μας χαρακτήρα τι είμαστε και τι έχουμε έρθει να κάνουμε σε αυτή τη ζωή, το επάγγελμα που θα κάνουμε και μας εκφράζει περισσότερο, τα οικονομικά μας, την καριέρα μας (προσωπικός γενέθλιος χάρτης), αν θέλουμε να μάθουμε πως θα πάει το παιδί μας και πως θα πρέπει να του συμπεριφερθούμε και τι πρέπει να προσέξουμε για να μεγαλώσει σωστά, το επάγγελμα που μπορεί να κάνει, οι δεξιότητες που έχει (γενέθλιος χάρτης παιδιού), αν θέλουμε τέλος να μάθουμε για τα χαρακτηριστικά της υγείας μας και τι διατροφή πρέπει να κάνουμε.

  • Γενέθλιος χάρτης : Προσωπικός γενέθλιος χάρτης.
  • Παιδικός γενέθλιος χάρτης : Προσωπικός γενέθλιος χάρτης παιδιού.
  • Γενέθλιος χάρτης υγείας : Προσωπικός γενέθλιος χάρτης υγείας.